ΤΑΞΙΔΙ

4 μύθοι γύρω από τα ταξίδια

Υπάρχουν άνθρωποι που θα σου ξεστομίσουν χωρίς καμία αναστολή τις απόψεις τους, για ένα θέμα που μάλλον έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Το πρόβλημα είναι όταν αυτό το θέμα έχει άμεση επίδραση στους φόβους, τις αμφιβολίες και τις ανησυχίες, τα οποία συνήθως συνοδεύουν την όμορφη λαχτάρα σου να ταξιδέψεις. Εδώ λοιπόν θα καταρρίψουμε τους μύθους για ότι έχει άδικα ειπωθεί γύρω από το ταξίδι!

Μύθος 1ος: Όταν κάνεις παιδιά τελειώνουν τα ταξίδια

Από την σκοπιά ενός παιδιού που μεγάλωσε σε πέντε διαφορετικές πόλεις αλλά και στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου σε όλα τα Ευρωπαϊκά road trips των γονιών του, αποτελεί προσωπική αλλά και ευτυχώς ευρύτερη πεποίθηση πως ένα ταξίδι μπορεί να προσφέρει άπειρα θετικά ερεθίσματα τόσο στους γονείς όσο και στα παιδιά τους. Συγκεκριμένα, σε ένα οικογενειακό ταξίδι, όπου οι γονείς βρίσκονται επιτέλους σε καλή διάθεση, περνούν όλο τον ελεύθερο χρόνο τους μαζί με τα τέκνα τους , σε έναν χώρο που δεν είναι το σπίτι, άρα και ρουτίνα με όσα αρνητικά συνεπάγονται σε αυτή, δημιουργούνται υπέροχες αναμνήσεις που θα παραμείνουν αποτυπωμένες στις μνήμες όλων για πολλά πολλά χρόνια. Γονείς, ξεπεράστε τους φόβους σας, πάρτε μαζί το καινούργιο μέλος ή μέλη της οικογενείας σας και εξερευνήστε τον προορισμό σας μέσα από τα μάτια του παιδιού σας. Και για όσους χρειάζονται ένα διάλειμμα από τις γονεϊκές υποχρεώσεις, για καλή μας τύχη, στην Ελλάδα σχεδόν πάντα υπάρχουν πρόθυμοι παππούδες και γιαγιάδες για να κακομάθουν το εγγονάκι τους, όσο το ζευγάρι απολαμβάνει την ηρεμία του σε μέρη εξωτικά!

Μύθος 2ος: Όταν έχεις σχέση / παντρεύεσαι ξεχνάς τις σόλο αποδράσεις

Το να ταξιδεύεις μόνος σου ενώ βρίσκεσαι σε σχέση ή ακόμα χειρότερα είσαι παντρεμένος, κάποιοι δυστυχώς το μεταφράζουν ότι “ψάχνεσαι”, ότι “κάτι πάει στραβά στην σχέση σου” και πως “έτσι δεν κρατιέται ένα σπιτικό”. Επίσης, μια γυναίκα έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσει τα καχύποπτα βλέμματα φίλων, συγγενών αλλά και ταξιδιωτών, όταν δηλώσει ότι δεν είναι ελεύθερη αλλά παράλληλα ταξιδεύει σόλο. Το μόνο βέβαιο είναι πως αν κάποιος επιθυμεί να απιστήσει, μπορεί να το κάνει άνετα και στην περιοχή του, δεν χρειάζεται να αλλάξει χώρα. Σε μια σχέση αλλά ακόμα σε περισσότερο σε έναν γάμο, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει χώρος για τις προσωπικές αναζητήσεις του καθενός, οι οποίες δεν βρίσκονται ούτε στην επιβεβαίωση από το άλλο φύλο, αλλά και ούτε στις άνομες αναμνήσεις μιας απιστίας. Ένα ταξίδι σίγουρα μπορεί να κρύβει πειρασμούς, όμως δίνοντας χρόνο στον εαυτό μας να επαναπροσδιοριστούμε χωρίς τον σύντροφο μας και να εκτιμήσουμε την πορεία μας μέσα στον γάμο ή την σχέση μας, είναι ένα πολύτιμο μάθημα αυτογνωσίας που σίγουρα υπερνικά κάθε πειρασμό και μας επιστρέφει δυνατότερους και ουσιαστικότερους στην κοινή ζωή μας.

Μύθος 3ος: Ταξιδεύεις, άρα έχεις λεφτά / σου περισσεύουν/ αχ η ζωή για σένα είναι

Είναι αλήθεια ότι το να ταξιδεύεις αποτελεί ένα προνόμιο. Προνόμιο για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις για την απόκτηση διαβατηρίου. Προνόμιο για όσους μεγάλωσαν σε αναπτυγμένες χώρες. Προνόμιο για εκείνους που έχουν την δυνατότητα να βάλουν ένα ποσό στην άκρη για την πραγματοποίηση του. Εφόσον κάποιος διαθέτει όλα τα παραπάνω αβαντάζ, είναι σημαντικό επίσης να θυμάται ότι το να ταξιδεύεις πλέον δεν αποτελεί πειστήριο οικονομικής υπεροχής αλλά απλά μιας επιλογής προτεραιοτήτων. Υπάρχει η πιθανότητα ο φίλος που ανέβασε την σέλφι από το Άνγκορ Βατ, να επέλεξε να μην αγοράσει αμάξι για να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι. Η φίλη που απολαμβάνει τον καφέ της στο Κούσκο, να δούλεψε δυο ολόκληρες σεζόν χωρίς ρεπό για να κατορθώσει να φτάσει στον προορισμό της. Ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει τον δρόμο που επιθυμεί να ακολουθήσει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχουν σωστοί ή λάθος δρόμοι. Το λάθος βρίσκεται στο να κρίνεις μονάχα από την εικόνα και σύμφωνα με το τι αντιπροσωπεύει τις δικές σου ανάγκες για ένα ταξίδι και όχι τις ανάγκες κάποιου άλλου.

Μύθος 4ος: Εκεί που θες να πας είναι επικίνδυνα

Με εξαίρεση τις εμπόλεμες ζώνες, οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει κάποιος όταν ταξιδεύει είναι περίπου όσοι αντιμετωπίζει και στην χώρα του. Σίγουρα ένας τουρίστας αποτελεί έναν ενδιαφέρον στόχο για τους επιτήδειους, όμως δεν σημαίνει ότι ένας ολόκληρος λαός και το σύνολο της κοινωνίας αποτελείται από κλέφτες και απατεώνες. Οι στατιστικές επιβεβαιώνουν ότι τα ποσοστά εγκληματικότητας απέναντι σε ταξιδιώτες είναι περίπου αντίστοιχα, είτε μιλάμε για μια Ευρωπαϊκή χώρα, είτε για μια αναπτυσσόμενη, εκτός και αν υπάρχει ρητή ταξιδιωτική οδηγία που να δηλώνει το αντίθετο. Ο φόβος από την άλλη, δεν πρέπει να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την μετάβαση σε μια χώρα, αλλά μόνο μια διαδικασία πρόληψης για να αποφευχθούν αρνητικές καταστάσεις. Με λίγη κοινή λογική, με κάποια προσοχή και με οδηγό το ένστικτο, ένας ταξιδιώτης συνήθως ανακαλύπτει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι φιλόξενοι και φιλικοί σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Στο κάτω κάτω όποιος αφήνει τους φόβους του να κυριεύσουν τις επιθυμίες του, ας κάτσει σπίτι του.

 

3 Comments

Click here to post a comment

  • I’ve really noticed that credit improvement task needs to be conducted with techniques. Or even, chances are you’ll end up endangering your rank. As a way to realize your aspirations in fixing to your credit rating you will need to take care that from this second you make payment for your regular monthly expenses quickly before his or her slated time. Really it is significant since simply by certainly not completing so, all the activities that you’re going to decide to try to improve your credit rating rating will not be successful. Thank you for revealing your own suggestions.

  • I have observed that of all varieties of insurance, medical health insurance is the most dubious because of the conflict between the insurance cover company’s obligation to remain profitable and the buyer’s need to have insurance policy. Insurance companies’ revenue on health and fitness plans are very low, hence some organizations struggle to earn profits. Thanks for the thoughts you reveal through this website.